Добар, лош и грд на Интернет


Линк до ресурсот: Ресурс
Прикачен од: Аида Петровска
Автор: Аида Петровска
Опис: Ден на бзбеден Интернет
Почесто треба да си се потсетуваме на добрите и лошите страни на Интернет. Како да се однесуваме на социјалните мрежи, на што треба да внимаваме при споделувањето на податоци со пријателите, што може, а што никогаш не смее и не може да се споделува. Која е приоритетна цел на користењето на интернет.
Ресурсот е да ве мотивира да си се подготвите за февруари, а активностите можете да ги збогатите со гости, стручни лица од информатичка област или да направите дебата во која ќе учествуваат ученици на различна возраст и од повеќе училишта.
(Креаторот на книги работи во најновите верзии на Google Chrome, Microsoft Edge и Safari.)

Област: Природни науки
Предмет: Информатика
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Извештај
Формат: Текст или комбиниран ресурс
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 257
Рејтинг: