Ератостенов експеримент


Линк до ресурсот: Ресурс
Прикачен од: Аида Петровска
Автор: Аида Петровска
Опис: Помина есенската рамноденица. Да имаме време да се подготвиме за пролетната рамноденица го споделувам овој ресурс кој е наменет за сите, од 6 до 66 години.Како да ја измерите обиколката на планетата Земја со помош на стап долг 1 метар, врвка, агломер, карта на светот или google мапа и соларен часовник? Забавувајте се со нас. Чии мерења ќе се попрецизни?
Област: Природни науки
Предмет: Физика
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Истражување
Формат: Текст или комбиниран ресурс
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 253
Рејтинг: