Определување на специфичен топлински капацитет на оловни зрнца

Преземи го ресурсот
Прикачен од: Аида Петровска
Автор: Аида Петровска
Опис: Количество топлина е мерка за внатрешна енергија штосе оддава од едно тело на друго.
Област: Природни науки
Предмет: Физика
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Истражување
Формат: Текст или комбиниран ресурс
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 467
Рејтинг: