Час 8 за 1-5 одд. Физичко и здравствено образование во одделенска настава


Линк до ресурсот: Ресурс
Прикачен од: Југослав Спасиќ
Автор: Југослав Спасиќ
Опис: Осми наставен час од темата Запознај се со своето тело. Цртањето на делови од телото е предизвик од моторички аспект за цртање-движења со појака рака и да се претстават сите делови.. По завршување на цртањето на делот од телото се преминува на изведна на физички активности, односно, физички вежби со тој дел (ако е еден дел) или тие делови (ако се два и повеќе) на тело во просторот во собата. Сите вежби кои можат да се изведат со овие делови на тело се покажани во оваа видео, а учениците и родителите може да изберат дел од нив или пак да изведуваат други вежби.
Област: Природни науки
Предмет: Друго
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Веб-сајт
Формат: Видео
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 134
Рејтинг: