ЕКСПЕРИМЕНТ - ГУСТИНА НА ВОДАТА


Линк до ресурсот: Ресурс
Прикачен од: Аида Петровска
Автор: Аида Петровска
Опис: Потребно:
- Два исти стаклени сада со широк отвор (чаши или тегли),
- Ладна вода,
- Жешка вода,
- Боја за колачи или мастило,
- Парчe хартија или картон,
- Подлабок сад над кој ќе го изведете експериментот.

Област: Природни науки
Предмет: Друго
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Учебник
Формат: Текст или комбиниран ресурс
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 583
Рејтинг: