Квиз-игра за “Идентификација на 2Д форми“


Линк до ресурсот: Ресурс
Прикачен од: Кети Наумоска
Автор: Кети Наумоска
Опис: Учениците треба да идентификуваат која форма е на сликата и да ја залепат со формата напишана со зборови. Опишан е начинот пред почетокот на играта. Наменета е за ученици од 6 одделение
Област: Природни науки
Предмет: Математика
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Вежби и задачи
Формат: Интерактивен материјал
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 102
Рејтинг: