Собирање и одземање на цели броеви


Линк до ресурсот: Ресурс
Прикачен од: Даниела Стојановска
Автор: Даниела Стојановска
Опис: Интерактивен квиз за увежбување на собирање и одземање на цели броеви. Квизот содржи 15 задчи со повеќечлен избор и три вида на помош за ученикот:„пола-пола“, „повикај пријател“ „прашај ја публиката.
Област: Природни науки
Предмет: Математика
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Вежби и задачи
Формат: Интерактивен материјал
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 99
Рејтинг: