Докажување на јаглерод диоксид добиен со реакција на оцет и сода бикарбона

Преземи го ресурсот
Прикачен од: Аида Петровска
Автор: Аида Петровска
Опис: Прибор: гумена ракавица, продупчена затка со гумено црево, мало пластично шише, дрвце, шпиритусна ламба, тегла или потсечено пластично шише.
Хемикалии: оцет, сода бикарбона, течен детергент, боја за колачи, варова вода.

Област: Природни науки
Предмет: Хемија
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Вежби и задачи
Формат: Текст или комбиниран ресурс
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 408
Рејтинг: