Победниците на конкурсот „Зошто е важно отвореното образование“

Кон крајот на јули беше објавен победникот на конкурсот „Why Open Education matters“ (Зошто е важно отвореното образование) во организација на „Криејтив комонс“ (Creative Commons), Американскиот владин департмент за образование и „Open Society Foundations“.

Конкурсот беше објавен во март 2012 со цел да поттикне креативност во комуницирањето на главните пораки и придобовки на отвореното обрзование. Од повеќе од 60 пристигнати трудови за победници се избрани следните три видеа:

 Трето место:

 

Второ место:

 

Прво место: