Одржана работна средба за стратегија за работа со отворени образовни ресурси

На 3 јуни 2014 година, Метаморфозис и Алијасата за отворени образовни ресурси на Македонија одржаа работна средба на тема: Стратегија и план за работа со отворени образовни ресурси (ООР). Средбата се одржа во Националната и универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ – Скопје, а присуствуваа 13 претставници на образовни институции, НВО и индивудуалци кои воедно се и поддржувачи на Декларацијата за ООР, кои дискутираа и разменија идеи за статусот, проблемите, бариерите како и решенијата за отворените образовни ресурси во Македонија.

[Read more…]

Најава за работна средба на тема: Стратегија и план за работа со ООР

На 03.06.2014 (вторник), 11:00 – 14:00 часот, во Центарот за конференции и студии при Национална и Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Скопје,  ќе се одржи работна средба на тема: Стратегија и план за работа со ООР.  [Read more…]