Примена на систем од две линеарни равенки со две непознати(Текстуални задачи)

Преземи го ресурсот
Прикачен од: Кети Наумоска
Автор: Кети Наумоска
Опис: Решени се неколку текстуални задачи со примена на еден од методите за решавање системи (со замена или елиминација на спротивните членови.
Област: Природни науки
Предмет: Математика
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Вежби и задачи
Формат: Презентација
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 121
Рејтинг: