Одржано предавање: ООР во високото образование

16604991488_1c80e3ca26_zНа 10 март 2015 година, по повод Неделата на отворено образование 2015, претставник на Алијансата за ООР во соработка со Меѓународниот Балкански Универзитет како дел од студентската конференција организирана од универзитетот, во просториите на М6 едукативниот центар во Скопје, одржа предавање на тема: Отворените образовни ресурси во високото образование, со цел запознавање со отворените образовни ресурси и важноста на отвореното образование. Предавањето кое траеше 1 час, го проследија 30тина студенти од Меѓународниот Балкански Универзитет.

predavanje-ibu