Бесплатен курс за едукатори: Лиценцирање отворени содржини

Курсот Лиценцирање отворени содржини за едукатори (OCL4Ed) е бесплатен курс на OERu, односно микро отворен курс што се спроведува преку интернет, наменет за едукатори и ученици кои сакаат да научат повеќе за отворените образовни ресурси, за авторските права и лиценците Криејтив комонс.

Регистрацијата е отворена, а курсот е бесплатен и ќе се одвива на интернет во периодот од 5 до 19 февруари, 2014 година. Повеќе информации за курсот се достапни на веб-локацијата на OERu.