Едукативни факти преточени во 27 цртежи

На 21 и 22 октомври, 20-тина деца на две едукативни ликовни работилници организирани од Метаморфозис, за време на фестивалот за млади „Џифони Македонија“, илустрираа пораки со интересни едукативни факти, користејќи темперни бои и фломастери.

Ви ги претставуваме цртежите на овие талентирани деца. За да ги видите во целосна големина, кликнете на цртежот.

Цртеж на Александар Ступар

Цртеж на Анастасија Поповски

Цртеж на Анастасија Поповски

Цртеж на Васил Филкоски

Цртеж на Веса Исеини

Цртеж на Веса Исеини

Цртеж на Даниел Николовски

Цртеж на Ева Јанакиевиќ

Цртеж на Ева Јанакиевиќ

Цртеж на Игор Трајков

Цртеж на Ирина Апелгрен

Цртеж на Јаков Тушевски

Цртеж на Лука Грашкоски

Цртеж на Марија Милошеска

Цртеж на Марко Крстиќ

Цртеж на Матеја Домаевски

Цртеж на Никола Марковски

Цртеж на Никола Радовиќ

Цртеж на Никола Радовиќ

Цртеж на Слободан Доксимовски

Цртеж на Тамара Пешевска

Цртеж на Тамара Пешевска

Цртеж на Тамара Трпевска и Анастасија Поповски

Цртеж на Тамара Трпевска

Цртеж на Тамара Трпевска

Цртеж на Филип Мицевски

Цртеж на Билјана Костадиновска