Структура за повторување во Scratch - задача

Преземи го ресурсот
Прикачен од: Маја Виденовиќ
Автор: Маја Виденовиќ
Опис: Учениците треба да креираат движење во облик на буквата V во вселената со боите на виножитото. При тоа со менување на одредени вредности се забележуваат ефектите во програмата. Преку анализирање на кодот учениците ги совладуваат наредбите во Scratch. Вежбата е преземена од https://inventwithscratch.com/book/ и адаптирана
Област: Технички науки
Предмет: Информатика
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Вежби и задачи
Формат: Документ за преземање
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 277
Рејтинг: