Ju ftojmë të bëheni pjesë e uebinarit në temën “Edukimi Medial Online” që do të mbahet më 19 mars, prej orës 17:00 deri në orën 18:30.

Pëshkrimi i webinarit

Qëllimi i webinarit është pajisja e pjesëmarrësve me njohuritë dhe aftësitë e nevojshme në jetën e përditshme kur konsumojnë mediet dhe informacione. Si rezultat, pjesëmarrësit do të kuptojnë pse është e rëndësishme të kenë aftësi për Edukim Medial (EM), të fitojnë njohuri themelore të EM dhe të mësojnë se si, ku dhe kur t’i përdorin ato. Gjithashtu, pjesëmarrësit do të jenë në gjendje të identifikojnë propagandën, lajmet e rreme dhe mediat e dëmshme.

Rreth trajnerit

Dren Gërguri, i cili do të drejtojë webinarin, është ligjërues në Departamentin e Gazetarisë / Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, një trajner i çertifikuar i Tech Soup, autor i emisionit ‘Log’ dhe redaktor në Paper Radio. Ai ka mbajtur disa trajnime për Edukimin Medial me mësimdhënës në Kosovë dhe ka qenë ligjërues mysafir në disa universitete evropiane.

 

 

Kush është i ftuar të aplikojë

Të rinjtë, mësimdhënësit, gazetarët

Datat e webinarit

Webinari do të mbahet online (përmes platformës Webex Training), më 19 mars, në ora 17:00-18:30.

 

Formulari dhe Afati i Aplikimit

Për t’u regjistruar në këtë webinar, duhet të plotësoni formularin në dispozicion në linkun, deri më 17 mars, 2021.

Një pjesë e formularit duhet të plotësohet në anglisht-. Numri maksimal i pjesëmarrësve: 25 persona.

Personi i kontaktit

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi kontaktoni: violetajonchevska@protonmail.com; qendresasulejmani@protonmail.com

Shihni – www.hive-mind.community

Përveç webinarit, ju lutem vizitoni edhe www.hive-mind.community. Hive Mind është krijuar për ju që të trajnoni dhe mësoni të rrisni aftësitë tuaja të edukimit medial në media digjitale në një mjedis bashkëpunimi me komunitetin tuaj. Mjetet e zgjedhura dhe të verifikuara, vegla jonë e ndërtuar për mediat sociale ‘Social Media Radar’. Të gjitha në një mjedis të sigurt.

The training is a TechSoup Europe initiative in cooperation with Metamorphosis Foundation and CA. Zasto Ne

Metamorphosis Foundation works toward strengthening the awareness and capacity of citizens and civil society to assume their fullest possible role as activists for democracy, while supporting institutions to fulfil their democratic role in serving society, with particular emphasis on the use of information technology and knowledge-sharing.

CA Zasto ne – Why not is an organization that works on the creation of a safe, secure, healthy, active, efficient and accountable BiH society through increasing civic participation, influencing government accountability, use of new technology tools and promotion of socially engaged culture on the whole territory of BiH together with other interested groups, organizations, institutions and individuals.

TECHSOUP EUROPE supports civil society organizations across the continent to use the best technology for social change. It equips change makers with transformative technology products, knowledge, and services so they may benefit from technology and make social change. TechSoup teaches how to use technology for good and connects unlikely collaborators, such as social activists, hackers, designers, government, local authorities and business partners. TechSoup builds communities with whom it tries to generate innovative solutions to social challenges.

 

HIVE MIND — is a harbor for a community of practice. In today’s digital world, our freedom of information is being challenged by sophisticated misinformation and disinformation tactics. We’re here to assist you in the journey of digital transformation and to support these freedoms by building media literacy skills throughout civil society and in communities where people come together to form trust and social ties.www.hive-mind.community