„Атмосферата во училиштето е мирна и тивка, буквално како да нема ученици, иако во училиштето се присустни околу 230 ученици од прво до трето одделение. Нормално е и природно да се слуша детскиот џагор, смеа, па и по некоја плачка, но сега учениците не изглегуваат надвор и внимаваат на протоколите“ истакнува за Мета.мк, Светлана Масларевска, директорка на основното училиште „Коле Неделковски“ во Скопје.

Како што додава таа првиот училишен ден се одвивал под протоколите, многу поразлично од претходните години.

Во средното стручно училиште „Михајло Пупин“ во Скопје пак, денеска се одржаа по два класни часа преку алатката на Мајкрософт тимс и како што посочува директорот Димитар Ѓорѓиев, досега немале никакви проблеми. Тој вели дека за реализација на наставата ќе зависи и од интернет операторите што ги користат семејствата во домашните услови.

За целосниот текст, кликнете тука. Извор: Мета.мк Фотографија: Арбнора Мемети