Завршија обуки на националните тренери, обучени околу 1600 наставници и наставнички

Заврши обуката на националните тренери. Секој од нив обучи по 40 наставници, односно околу 1.600 наставници во земјава. Царовска и заменик-министерот Арафат Шабани со градоначалникот на Кисела Вода, Филип Темелковски, и претседателот на СОНК, Јаким Неделков, го посетија Основното училиште „Невена Георгиева Дуња“ и разговараа со наставниците за подготовките за почетокот на училишната година.

– Од денеска лозинките за пристапување на учениците ќе се доставуваат до директорите и тие треба да ги спуштат на ниво на одделенија за да може да влеземе во тестирање на платформата и нејзино оптоварување, со цел да ги видиме перформансите. Целиот процес е динамичен, го водиме транспарентно – изјави министерката Царовска.

За целиот текст, кликнете тука. Извор: Факултети.мк