Јавна расправа за изработка на Концепцијата за инклузивно образование

Министерството за образование и наука и Бирото за развој на образованието започнаа јавна консултација за изработката на Концепцијата за инклузивно образование.

Креирањето на концепцијата е дефинирано во новиот Закон за основно образование, а Нацрт-верзијата е достапна за преземање на следниов ЛИНК.

Од МОН повикуваат сите заинтересирани чинители, кои ценат дека можат да дадат придонес кон подготовка на што поквалитетна содржина на овој документ, своите предлози, сугестии и забелешки можат да ги испратат на електронската адреса: snezanatrpevska@bro.gov.mk, најдоцна до 25 јуни 2020.

Целосниот текст можете да го прочитате тука. Извор: Радио МОФ