Подгответе го вашиот пасош за вселенскo патувањe – избор од образовни ресурси за деца

Дали ве интересира истражување на вселената? Можеби слатки, или необични животни? Или пак, едноставно сакате да играте забавни квизови – можеби да откриете кој истражувачот од минатото сте биле вие.

Активности за деца на веб страницата National Geographic Kids

Сето ова, и многу повеќе е достапно на веб страницата на „National Geographic“ (Нешнл Џиографик) специјално посветена за најмладите.

Скриншот од веб страницата на NatGeo за деца

Преку оваа страница најмладите можат да научат повеќе за животните, нивните природни живеалишта, како и да играат забавни квизови преку кои ќе ги запомнат информациите. Дополнително, веб страницата има и посебна секција за истражување на вселената, и сите планети во сончевиот систем.

Скриншот од веб страницата на NatGeo за деца

Бидејќи веб страницата е на англиски јазик, потребно е учениците да имаат познавање на истиот, како би можеле да уживаат во учење од овој ресурс. Сепак, за учениците кои го совладале јазикот, мноштвото интерактивни игри, квизови, и видеа, со сигурност ќе допринесат да се научи нешто повеќе за животните, вселената, и природниот свет кој не опкружува. За повеќе информации, посетете ja страницата на National Geographic Kids.