Carryhealthy.comPharmshop.bizPharmausabuyonline.comIvantagehealth.netBestpillelement.winPharmapillsdiscount.comLifestore24x7.comPharmashopbiz.com
buy real viagra levitra cialis online edrugstore md
how to buy viagra online in usa
prednisone prescription online
buy cheap cialis online australia
acquistare levitra online italia
viagra legal to buy online
prednisone buy online uk
where to buy generic cialis online in australiaacquistare levitra online italiaviagra legal to buy onlineprednisone buy online ukwhere to buy generic cialis online in australia

ООР работилница со студентите на ФИНКИ

На 2 октомври во Скопје во просториите на „Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство“ (ФИНКИ) се одржа работилница за отворени образовни ресурси (ООР).

На работилницата учествуваа членовите на студентскиот парламент при ФИНКИ, додека самата работилница се состоеше од два модула: „Вовед и трендови на полето на ООР“ и „ООР и употребата на Википедија“ изведена од м-р Василка Димитровска.

Учесниците имаа можност да се запознаат со клучните концепти и идеи во сферата на ООР, актуелните трендови и развојни правци на ова поле, како и да разменат мислења и информации за поширокиот општествен и културен контекст во кој ООР се обидуваат да се применат во што повисок степен.

М-р Василка Димитровска, долгогодишен член на македонската „Викимедија“, ги демонстрираше употребливите алатки на Википедија за споделување на знаењето отворено за сите. Учесниците беа запознаени со техниките и алатките кои ги нуди Википедија како отворена колаборативна енциклопедија и повикани што повеќе да придонесуваат на неа од областите на својот интерес и изучување.

Во текот на работилницата беа дискутирани прашањата за авторските права и ООР, развојните политики на светските универзитети, состојбите со ООР во Република Македонија и други сродни прашања.

Кажи што мислиш на темава

*