Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
generic viagra cialis levitra cheap
how to buy viagra in canada online
prednisone online kopen
cialis one day online
levitra generico vendita online
where to buy viagra nz
prednisone purchase canada
cheap viagra cialis levitra
levitra generico vendita online
where to buy viagra nz
prednisone purchase canada
cheap viagra cialis levitra

Започнува Недела на отворено образование 2016

oew2016Неделата на отворено образование, која оваа година се одвива од 7 до 11 март, претставува глобален настан кој има за цел да го покрене интересот за бесплатно и слободно споделување во образованието и придобивките кои учителите и учениците би ги имале со истото.

Отвореното образование вклучува бесплатен и отворен пристап до платформи, алатки за проценка, истражувања и учебници, сите достапни за бесплатно користење и модифицирање под отворена лиценца. Движењето за отворено образование има за цел намалување на бариерите, зголемување на пристапот и трагање по подобрувања во образованието преку отворено споделување на образовните ресурси.

За повеќе информации околу настаните кои се организираат низ целиот свет, како и начини на кои можете да се вклучите, следете го хаштагот #Open #Education, а на овој линк погледнете ги сите планирани настани за оваа година.

Оваа иницијатива на глобално ниво ја координира Конзорциумот на Отворено Образование, кој претставува глобална заедница од стотици високо образовни институции кои се посветени на унапредување на отвореното образование и неговото влијание на глобалното образование.

Кажи што мислиш на темава

*