EdX ќе се здружи со Фејсбук со цел да овозможи отворено образование на интернет во Руанда

EdX, платформата за отворено учење на интернет основана од Харвард и МИТ, се здружи со Фејсбук за да им овозможи на студентите од Руанда, слободен пристап до колаборативни онлајн курсеви. Партнерството беше објавено минатиот месец и ќе служи како нацрт за идни проекти, според соопштението за јавност објавено од страна на Фејсбук. [Read more…]

Запознајте го edX

Во препорачаните содржини на нашиот сајт веќе ви ја претставивме извонредната Coursera. На слична тематика, бесплатни онлајн курсеви за сите заинтересирани, неизбежно е да ја презентираме и сé попопуларната edX[Read more…]