Правилни многуаголници

Преземи го ресурсот
Прикачен од: Даниела Стојановска
Автор: Даниела Стојановска
Опис: Усвојување на знаења за внатрешни и надворешни агли на правилен многуаголник. Содржината е според различни нивоа на предзанаења на ученикот.
Област: Природни науки
Предмет: Математика
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Предавање
Формат: Презентација
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 125
Рејтинг: