Зошто треба да го донесеме кодирањето во нашата училница?


Линк до ресурсот: Ресурс
Прикачен од: Аида Петровска
Автор: Аида Петровска
Опис: Идеи за кодирање без компјутер.
Веќе 6 години кодираме и се забавуваме со илјадници училишта од Европа. Со или без компјутер, предизвикот и интересот на учениците се големи. Да ја разбиеме монотонијата и наставата да ја направиме интересна. Ако до сега не сте се пуштиле во оваа авантура, ви препорачувам да ни се придружите.
Област: Природни науки
Предмет: Информатика
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Вежби и задачи
Формат: Текст или комбиниран ресурс
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 198
Рејтинг: