Квиз за подредување на децимални броеви


Линк до ресурсот: Ресурс
Прикачен од: Кети Наумоска
Автор: Кети Наумоска
Опис: Децималните броеви треба да се подредат со влечење на бројна права која е дадена најгоре почнувајќи од 1 до 12. Се подредуваат од најмал до најголем. Врвката може да се намалува или зголемува. Дадено е упатство во самата игра.
Област: Природни науки
Предмет: Математика
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Вежби и задачи
Формат: Интерактивен материјал
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 138
Рејтинг: