Квиз за линеарни низи


Линк до ресурсот: Ресурс
Прикачен од: Кети Наумоска
Автор: Кети Наумоска
Опис: Дадена е линеарна низа со растечки или опаѓачки редослед. Треба да се најде правилото за одрдување на општ член во низата со чекирање на еден од понудените одговори. Во текот на играта се дава и бонус,карта која треба да ја изберат учениците. Времето за играње е ограничено
Област: Природни науки
Предмет: Математика
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Вежби и задачи
Формат: Интерактивен материјал
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 169
Рејтинг: