ЕРАТОСТЕНОВ ЕКСПЕРИМЕНТ


Линк до ресурсот: Ресурс
Прикачен од: Аида Петровска
Автор: Аида Петровска
Опис: .....Ја меревме сенката на вертикален стап долг 100 cm.
Потоа ја одредивме оддалеченста на нашето училиште од Екваторот за време на пролетна рамноденица. .....


Област: Природни науки
Предмет: Физика
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Истражување
Формат: Текст или комбиниран ресурс
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 548
Рејтинг: