Велигденски јајца - Мостови на пријателство - Русија
Преземи го ресурсот
Прикачен од: Аида Петровска
Автор: Аида Петровска
Опис: Природно вапсување на јајцата Пред вапсувањето јајцата убаво измијте ги со вода во која сте додале малку оцет или лимонов сок, а потоа изберете зеленчук, овошје или тревки со кои ќе ги варите јајцата и така природно ќе ги обоите. Еве кои бои можете да ги добиете на овој начин: Светло кафеава: лушпи од кромид (сварете ги лушпите од кромидот, а потоа во водата ставете ги јајцата и оставете ги да отстојат неколку часа, или во текот на целата ноќ - ако сакате потемна боја). Портокалова: рендан морков Светло-жолта: цветови од камилица Зелена: спанаќ и коприва Виолетова и темно-црвена: цвекло Светло-црвена: ротквички или кора од врба.
Област: Друга
Предмет: Друго
Ниво на образование: Основно
Јазик: Други јазици
Тип на ресурс: Брошура
Формат: Текст или комбиниран ресурс
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 557
Преземи го ресурсот
Прикачен од: Аида Петровска
Автор: Аида Петровска
Опис: Природно вапсување на јајцата Пред вапсувањето јајцата убаво измијте ги со вода во која сте додале малку оцет или лимонов сок, а потоа изберете зеленчук, овошје или тревки со кои ќе ги варите јајцата и така природно ќе ги обоите. Еве кои бои можете да ги добиете на овој начин: Светло кафеава: лушпи од кромид (сварете ги лушпите од кромидот, а потоа во водата ставете ги јајцата и оставете ги да отстојат неколку часа, или во текот на целата ноќ - ако сакате потемна боја). Портокалова: рендан морков Светло-жолта: цветови од камилица Зелена: спанаќ и коприва Виолетова и темно-црвена: цвекло Светло-црвена: ротквички или кора од врба.
Област: Друга
Предмет: Друго
Ниво на образование: Основно
Јазик: Други јазици
Тип на ресурс: Брошура
Формат: Текст или комбиниран ресурс
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 557
Рејтинг: