Од електромотор до генератор

Преземи го ресурсот
Прикачен од: Аида Петровска
Автор: Аида Петровска
Опис: Електромоторите се погонски машини кои енергијата на електричната струја ја претвораат во механичка енергија.
Генераторите се машини кои механичката енергија ја претвораат во електрична енергија.
Област: Природни науки
Предмет: Физика
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Брошура
Формат: Текст или комбиниран ресурс
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 411
Рејтинг: