ИСТОРИЈА НА ИСТРАЖУВАЊЕТО НА МЕСЕЧИНАТА СО КОСМИЧКИ ЛЕТАЛА

Преземи го ресурсот
Прикачен од: Аида Петровска
Автор: Аида Петровска
Опис: Прва истражувачка станица кон Месечината е лансирана 15 месеци по лансирањето на првиот вештачки сателит на Земјата – Спутник – 1.
Област: Природни науки
Предмет: Физика
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Брошура
Формат: Текст или комбиниран ресурс
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 400
Рејтинг: