Електроника и е-отпад: Водич за лобирање и застапување (долга верзија)


Линк до ресурсот: Ресурс
Прикачен од: Tamara
Автор: Метаморфозис
Опис: Водичот содржи информации и алатки кои ќе им овозможат на чинителите од граѓанскиот сектор да направат притисок за промени и минимизирање на еколошкото, здравственото и општественото влијание на електрониката и е-отпадот.
Област: Општествени науки
Предмет: Друго
Ниво на образование: Неформално
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Брошура
Формат: Текст или комбиниран ресурс
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 386
Рејтинг: