Прирачник за дигитална безбедност

Преземи го ресурсот
Прикачен од: Marko Paloski
Автор: Марко Палоски
Опис: Прирачник за дигитална безбедност за професори во основно и средно образование. Краток прирачник од 35 страни кој ги поминува основните теми на дигиталната безбедност и технологија која е неопходна да ја знаеме. Почнувајќи од основно концепти, лозинки, спам пораки, фишинг, злонамерен софтвер, интернет приватност, какви закани постојат за приватноста, трансфер на податоци, враќање на избришани податоци, сајбер насилство, сајбер малтретирање и вознемирување, дигитален отпечаток и др.
Област: Технички науки
Предмет: Друго
Ниво на образование: Неформално
Јазик: Албански
Тип на ресурс: Брошура
Формат: Документ за преземање
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 227
Рејтинг: