Текстуални задачи со собирање и одземање

Преземи го ресурсот
Прикачен од: Наташа Тодоровска
Автор: Наташа Тодоровска
Опис: Со помош на презентацијата учениците од второ одделеие да се вовоедат во поставување на едноставни текстуални задачи
Област: Природни науки
Предмет: Математика
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Вежби и задачи
Формат: Презентација
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 225
Рејтинг: