Низ животот и делата на големите физичари


Линк до ресурсот: Ресурс
Прикачен од: Аида Петровска
Автор: Аида Петровска
Опис: Интеграција на наставните предмети македонски јазик и физика е прикажана во продолжетокот - Низ животот и делата на големите физичари 2 - односно: “Кирилица – старомакедонска азбука–црковномакедонска азбука”. 31 буква е линкувана со 31 физичар за кој покрај неговата фотографија приложив и куса биографија. Секогаш полезни информации за луето кои ни го разубавиле секојдневието и ни го олесниле живеењето. Уживајте листајќи ги страниците. Употребете го и овој линк за повеќе информации:
http://skr.rs/PEs

Област: Природни науки
Предмет: Друго
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Учебник
Формат: Текст или комбиниран ресурс
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 142
Рејтинг: