Вежби за Кифолордоза и Спондилоза за Канцелариски работници, Exercises for Lordosis and Spondylosis


Линк до ресурсот: Ресурс
Прикачен од: Југослав Спасиќ
Автор: Југослав Спасиќ
Опис: Кратко видео на кое се покажуваат и објаснуваат превентивни вежби за Кифоза, Лордоза и Спондилоза кои се јавуваат кај канцелариските работници и работници на биро од дома или студенти и ученици кои поминуваат подолго време во седење пред работната маса за учење и работа со компјутери. Секоја динамична вежба треба да се изведе со 10-12 повторувања или ако вежбата е статична да се задаржи една положба 10-12 секунди. Вежбите треба да се применуваат на секои 2 часа од работното време или по завршување на 2, 4 и 6 час од осум часовно работно време. Пожелно е да се изберат 10 вежби кои ќе се изработат во 5-6 минути пауза. На секоја пауза може да се изработат различни сетови на вежби.
Област: Природни науки
Предмет: Друго
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Веб-сајт
Формат: Видео
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 124
Рејтинг: