Магнетни појави
Прикачен од: Аида Петровска
Опис: Кога Магнус загубил една овца, тргнал да ја бара и се нашол на еден карпест предел на кој неговите потковани ...
Област: Природни науки
Велигденски јајца - Мостови на пријателство - Русија
Прикачен од: Аида Петровска
Опис: Природно вапсување на јајцата Пред вапсувањето јајцата убаво измијте ги со вода во која сте додале малку ...
Област: Друга
Од електромотор до генератор
Прикачен од: Аида Петровска
Опис: Електромоторите се погонски машини кои енергијата на електричната струја ја претвораат во механичка ...
Област: Природни науки
Портфолио - Еколошка машина која пренесува енергија
Прикачен од: Аида Петровска
Опис: Машина која пренесува механичка енергија.
Област: Природни науки
Жарко и Жапко го спасуваат светот
Прикачен од: Аида Петровска
Опис: Училишен еколошки проект. Од планирање до реализација.
Област: Природни науки
Теслин трансформатор
Прикачен од: Аида Петровска
Опис: Од отпадоци до совршенство.
Област: Природни науки
МИЕЊЕ РАЦЕ
Прикачен од: Аида Петровска
Опис: Постапка на темелно миење на рацете.
Област: Природни науки
ЕКО - КАЛЕНДАР
Прикачен од: Аида Петровска
Опис: Потсетник на значајни датуми и манифестации.
Област: Природни науки
ЦУТОВИ - Училишен ЕКО - весник
Прикачен од: Аида Петровска
Опис: Училишен ЕКО - весник
Област: Природни науки
ЗБОГУМ ВИРОЗИ
Прикачен од: Аида Петровска
Опис: Чистота како превенција.
Област: Природни науки
Македонија ризница на здрава храна
Прикачен од: Аида Петровска
Опис: Македонски мултиетнички готвач
Област: Природни науки
ИСТОРИЈА НА ИСТРАЖУВАЊЕТО НА МЕСЕЧИНАТА СО КОСМИЧКИ ЛЕТАЛА
Прикачен од: Аида Петровска
Опис: Прва истражувачка станица кон Месечината е лансирана 15 месеци по лансирањето на првиот вештачки сателит на ...
Област: Природни науки
Сина планета
Прикачен од: Аида Петровска
Опис: "Хартии, шишиња, се и сешто, Запрете луѓе, сторете нешто"
Област: Природни науки
МЕТЕОРОЛОГИЈА
Прикачен од: Аида Петровска
Опис: GLOBE во Македонија - Учење и набљудување во корист на животната средина.
Област: Природни науки
8 Март - Меѓународен ден на жената
Прикачен од: Аида Петровска
Опис: Идејата за одбележување на посебен ден посветен на жените потекнува од почетокот на 20-от век, а на неа ...
Област: Друга
Policy Brief: Отпад од електронска и електрична опрема
Прикачен од: Tamara
Опис: Фодацијата Метаморфозис како дел од своите напори за правилно третирање на е-отпад, застапува и лобира за ...
Област: Општествени науки
Електроника и е-отпад: Водич за управување со е-отпад
Прикачен од: Tamara
Опис: Водичот им овозможува на носителите на одлуки и НВОи, организатори на кампањи за поеколошка електроника и ...
Област: Општествени науки
Електроника и е-отпад: Водич за лобирање и застапување (кратка верзија)
Прикачен од: Tamara
Опис: Водичот содржи информации и алатки кои ќе им овозможат на чинителите од граѓанскиот сектор да направат ...
Област: Општествени науки
Електроника и е-отпад: Водич за лобирање и застапување (долга верзија)
Прикачен од: Tamara
Опис: Водичот содржи информации и алатки кои ќе им овозможат на чинителите од граѓанскиот сектор да направат ...
Област: Општествени науки
ИКТ Водич бр.5: Безбедно на интернет (второ издание)
Прикачен од: Tamara
Опис: Безбедност на децата на интернет: како возрасните можат да им помогнат на децата во заштитата од ...
Област: Општествени науки