Соња Спанџова


Институција: ООУ„Страшо Пинџур“ Кавадарци
Лични сајтови:

Кратка биографија: Јас, Соња Спанџова, сум родена на 27.06.1980 година во Кавадарци.Основно и средно образование завршив во родниот град а дипломирав на Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ во Скопје. Работам во ООУ„Страшо Пинџур“ Кавадарци од 08.03.2007 година. Мајка сум на две прекрасни, палави деца Ивона(9 години) и Борис(5 години). Работев скоро четири години како воспитувач во интернатот во с.Дреново, две години во продолжениот престој во нашето училште, во Кавадарци, а оваа моја прва генерација ме прави посебно горда и среќна бидејќи се петтоодделенци кои знаат да се радуваат заедно, да сочувствуваат и се сакаат многу. Знам дека знаат што значи да се биде човек! По природа сум чувствителна и секогаш премногу анализирам. Ги сакам децата, ја сакам својата работа и сакам да ги слушам детските дискусии!
Драматизација за Нова година
Опис: Новогодишна драматизација Ликови - пет девојчиња и четири момчиња
Јазик: Македонски
Брошура за екологијата
Опис: Како еден од финалните продукти на проектот „ЕКОЛОГИЈАТА-КРАЛИЦА НА ПЛАНЕТАТА“ беше брошурата изработена од записите со помош на техниката „Две ѕвезди и една желба“ од страна на учениците
Јазик: Македонски
Брошура за екологијата стр.2
Опис: Пораки за поттикнување на еколошката свест кај луѓето - стр.2
Јазик: Македонски
Еко плакат
Опис: Обработка на „Еко песна“ и изработка на плакат
Јазик: Македонски
Изработка на воз со диви животни
Опис: За подобро меморирање на причините поради кои животните се чуваат во Зоолошките градини, може да се изработи воз кој би овозможил увид во изгледот на некои животни кои учениците немаат можност да ги видат често.
Јазик: Македонски