Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
generic viagra cialis levitra cheap
how to buy viagra in canada online
prednisone online kopen
cialis one day online
levitra generico vendita online
where to buy viagra nz
prednisone purchase canada
cheap viagra cialis levitra
levitra generico vendita online
where to buy viagra nz
prednisone purchase canada
cheap viagra cialis levitra
Низ животот и делата на големите физичари


Линк до ресурсот: Ресурс
Прикачен од: Аида Петровска
Автор: Аида Петровска
Опис: Последните неколку века беа многу плодни за науката. Во 17 век, Исак Њутн ја реши старата контраверза околу природата на силите и движењето со неговите три закони. Во 18 век Бенџамин Франклин го проучи електрицитетот. Во 19 век, Дарвин ја објасни разновидноста на видовите, Максвел ги откри физичките особини на светлината, Менделеев го дефинираше семејството на хемиските елементи. Во 20–ти век ги имавме Никола Тесла и Ајнштајн кои разрешија многу загатки, додека Вотсон и Крик ја дешифрираа молекуларната основа на генетиката и животот.
Област: Природни науки
Предмет: Физика
Ниво на образование: Основно
Јазик: Македонски
Тип на ресурс: Брошура
Формат: Текст или комбиниран ресурс
Лиценца: Целосна слобода, само наведи го авторот
Број на преземања: 153
Рејтинг: