Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
generic viagra cialis levitra cheap
how to buy viagra in canada online
prednisone online kopen
cialis one day online
levitra generico vendita online
where to buy viagra nz
prednisone purchase canada
cheap viagra cialis levitra
levitra generico vendita online
where to buy viagra nz
prednisone purchase canada
cheap viagra cialis levitra

Што е „ThinkQuest“?

ThinkQuest“ е онлајн платформа која им помага на учениците, и  на сите заинтересирани, да развијат вештини и знаења за 21-от век,  вклучувајќи и развивање на вештините за комуникација, критичко размислување, како и знаења за ефикасна употреба на технологијата.

[Прочитај повеќе…]

Видео: Отворени образовни ресурси во училиштето

На конкурсот „Зошто е важно отвореното образование“ помеѓу селектираните 60 видеа беше и видеото снимено во основното училиште „Петре Поп Арсов“, Богомила, Чашка. Погледнете го и него и како неговите автори ја приопштуваат идејата за отвореното образование преку ова видео. [Прочитај повеќе…]

Победниците на конкурсот „Зошто е важно отвореното образование“

Кон крајот на јули беше објавен победникот на конкурсот „Why Open Education matters“ (Зошто е важно отвореното образование) во организација на „Криејтив комонс“ (Creative Commons), Американскиот владин департмент за образование и „Open Society Foundations“. [Прочитај повеќе…]

Мултимедијални содржини за безбедност и приватност на децата на интернет достапни на 5 јазици

Игра: Зависност од четВо рамките на проектот за децентрализирана соработка меѓу Македонија и Долна Нормандија, се направи јазична адаптација на мултимедијалните ресурси за едукација и подигнување на свеста на децата во врска со потенцијалните опасности на интернет. [Прочитај повеќе…]

Краток анимиран филм за сајбернасилство

Анимираниот филм „Силеџија“ зборува за честата појава на заплашување меѓу младите со користење на мобилни телефони и интернет.

Филмот е изработен како дел од проект за подигнување на свеста за приватноста на интернет, додека јазичните верзии се развиени како дел од проектот за децентрализирана соработка меѓу Македонија и регионот Долна Нормандија.
[Прочитај повеќе…]

Настава и учење на 21-от век (Toolbox)

„Toolbox“ или „Збирка материјали за настава и учење на 21-от век“  е богата колекција на материјали и линкови до различни образовни содржини на македонски и албански јазик. Застапени се 6 (шест) главни образовни области (математика, биологија, хемија, физика, географија, техничко образование) и неколку дополнителни. [Прочитај повеќе…]

Бабини игри

Веб-сајтот „Бабини игри“ (на англиски јазик, заб.) е развиен од страна на „Факултетот за компјутерски науки и инженерство“, Универзитетот Св. Кирил и Методиј, Македонија, во соработка со NI TEKNA – Неготино. Комплетната листа на сите креатори и соработници може да ја најдете на веб страницата на овој многу интересен образовен ресурс со големо етно-културолошко значење. Проектот претставува многу интересен и иновативен начин на пренесување на знаење и културошки пракси, како и извонредна реализација на методологијата на учење низ игра. [Прочитај повеќе…]

Е-uciliste

Е-uciliste.com е  проект на Влатко Бутлески, наставник во средното електро-машинско училиште „Ристе Ристески – Ричко“ во Прилеп. Со помош на своите ученици, оваа група  одржува веб сајт на кој учениците можат да најдат наставни материјали, прирачници, разни помошни информации и да решаваат тестови за да си го проверат знаењето (за користење на материјалите, неопходна е регистрација). Проектот е под лиценците на Creative Commons – можеш да споделиш, само наведи извор. [Прочитај повеќе…]

skoool.mk

Skoool.mk е онлајн ресурс подготвен од МИОА и „Бирото за развој на образованието“ (понатаму БРО), а дел од мрежата на skool.com. Веб-страницата дава алатки и содржини од сферата на математика, физика, хемија и биологија.

Страницата содржи интерактивни аудио и видео материјали и кои можат да бидат применети во наставата. [Прочитај повеќе…]

Eлектронски учебници

e-ucebnici.mk e дигитална библиотека за чување, пребарување и разгледување на електронски учебници наменети за ученици во основно и средно образование, како и за нивните наставници и родители. Во листата на достапни учебници има 127 примероци од прво до осмо одделение, на македонски, албански, српски и турски јазик. Учебниците можат да се преземат во PDF формат и лесно да се прилагодуваат за употреба и печатење.