Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
generic viagra cialis levitra cheap
how to buy viagra in canada online
prednisone online kopen
cialis one day online
levitra generico vendita online
where to buy viagra nz
prednisone purchase canada
cheap viagra cialis levitra
levitra generico vendita online
where to buy viagra nz
prednisone purchase canada
cheap viagra cialis levitra

Препораки за напредно пребарување на интернет

Пронаоѓањето на податоци и содржини на интернет зависат најмногу од нашата способност точно да го дефинираме поимот или содржината кои ги бараме. Често содржините кои ни требаат се достапни на интернет, но ние не успеваме да го најдеме патот до нив.

Во таа смисла вештините за пребарување на содржините на интернет се од исклучително значење. Секако, ова во голема мера важи и при процесот на нашето барање на образовни содржини. Колку попрецизно, и појасно за самиот код на кој оперираат пребарувачите, ги дефинираме клучните зборови, темата, областа, толку полесно ќе добиеме подобри резултати.

Во прилог на овој напис достапен за преземање е документ изработен од „Центарот за нови медиуми“ од Скопје со клучни препораки за за напредно и специјализирано пребарување. Документот е слободен за преземање, умножување и употреба во некомерцијални цели.

Преземи (PDF формат):  Напредно и специјализирано пребарување

Кажи што мислиш на темава

*