Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
generic viagra cialis levitra cheap
how to buy viagra in canada online
prednisone online kopen
cialis one day online
levitra generico vendita online
where to buy viagra nz
prednisone purchase canada
cheap viagra cialis levitra
levitra generico vendita online
where to buy viagra nz
prednisone purchase canada
cheap viagra cialis levitra

Википедија – презентација и прирачник

Кога се зборува за отворени образовни ресурси, еден од најважните проекти во оваа област е проектот на отворената енциклопедија, Википедија. Обемот на знаење, информации, содржини од речиси сите области на науката, историјата, технологијата, популарната култура, и други, ја правата Википедија уникатен проект со нерпоценливо значење од глобален карактер.

Википедија е оформена во 2001 година и за 11 години на неа корисниците и ентуизијастите создале речиси 4 милиона статии од различни области, со вкупен обем од околу 26 милиони страници.

Во овој напис ја споделуваме нејзината презентација, a и потсетуваме на изданието на фондацијата „Метаморфозис“ под наслов „Прирачник за [[вики]]“ Имајќи го предвид огромното значење на Википедија за ООР, проектот „ООР во Македонија“ во своите работилници вклучи и модул за запознавање и обука за Википедија. Модулот го подготви и го изведува м-р Василка Димитровска, активен член на Викимедија Македонија од нејзините зачетоци.

Кажи што мислиш на темава

*