Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
generic viagra cialis levitra cheap
how to buy viagra in canada online
prednisone online kopen
cialis one day online
levitra generico vendita online
where to buy viagra nz
prednisone purchase canada
cheap viagra cialis levitra
levitra generico vendita online
where to buy viagra nz
prednisone purchase canada
cheap viagra cialis levitra

Јутјуб како ООР

Кога се зборува за отворени образовни ресурси (ООР), видео сервисот „Youtube“ е речиси неодминлив. Можностите за слободно споделување на видео содржини и ефикасната употреба на визуелната комуникација го прават „Youtube“ извонредна алатка за сите образовни намени и пригоди.

Покрај извонредниот голем број на индивидуални иницијативи, содржини и канали кои може секој од нас да ги најде на „Youtube“, сепак овој видео сервис има специјализирано „катче“ за оваа намена.

Во посебниот оддел на „Youtube“ за образование, „YouTube Education“, можат да се најдат голем број видео материјали од речиси сите сфери на образованието, организирани по области, намени и степен на образование.

За олеснување на пристапот, како и за дополнителни уредувачки опции, „Youtube“ нуди можност за пристап преку „YouTube Schools“ одделот, кој е мошне погоден за употреба од образовните институции.

На „Youtube“, и на подршката во аудио-визуелното учење кое тој ја овозможува, се гледа како на еден од главните ресурси за т.н. образование на 21-от век:

Кажи што мислиш на темава

*