Carryhealthy.comPharmshop.bizPharmausabuyonline.comIvantagehealth.netBestpillelement.winPharmapillsdiscount.comLifestore24x7.comPharmashopbiz.com
buy real viagra levitra cialis online edrugstore md
how to buy viagra online in usa
prednisone prescription online
buy cheap cialis online australia
acquistare levitra online italia
viagra legal to buy online
prednisone buy online uk
where to buy generic cialis online in australiaacquistare levitra online italiaviagra legal to buy onlineprednisone buy online ukwhere to buy generic cialis online in australia

Дигитален речник на македонскиот јазик

Во подготовка на САМ97-МАК ДООЕЛ ставен е на слободно користење и располагање „Дигиталниот речник на македонскиот јазик“. Лексичкиот фонд и нивните толкувања се користени од следните извори:

 • „Речник на македонскиот јазик“ од Блаже
   Конески, Том 1-3, Детска радост, 1994.
 • „Толковен речник на македонскиот јазик“, Том 1-4, издаден од Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, 2003-2009
 • „Граматика на македонскиот јазик“ од Блаже Конески, Детска радост, 1999
 • „Правописен речник на македонскиот литературен јазик“ од Кирил Конески, Просветно дело, 1999.

Покрај пребарувањето по кирилични зборови, речникот овозможува и пребарување по тематски критериум за различни термини и поими: „Тематско пребарување на дигиталниот речник на македонски јазик“.

Коментари

 1. Силвана Блажева says:

  Почитувани,
  Можете ли да ми кажете кога ќе може повторно да се користи Дигиталниот речник, затоа што веќе два
  дена тоа не е возможно.
  Со почит Силвана

 2. Tamara Mihajlova says:

  Речникот е многу добар. Браво за овај проект. Се обидувам да ја отворам страната веќе недела-две, но речникот не ви е во функција. Што е проблемот, ќе биде за поскоро време?
  А ако не, дали може да го најдам на др. стр. на интернет или да го купам?
  Поздрав и се најдобро

 3. Lidija says:

  Веќе две недели има проблем со отворањето на Дигиталниот речник. Дали некој има некакво објаснување?

 4. Ѓорѓи says:

  Навистина супер е проектов , но дали можете да го дополните со посебен Програмерски дел / АПИ кон кои би можеле да пристапуваме програмерски добивајќи ЈСОН или ХМЛ одговор од вашиот сервер?
  Ако е возможно јас се пријавувам волонтерки да допринесам за остварување на таквата замисла која што ќе придонесе за изработка на прекрасни нови апликации и замисли.

Кажи што мислиш на темава

*